Skip to main content
Een thuisconsult bij Marieke van der Burgt. Hadden we dit maar eerder gedaan! We hebben met onze Wheaten Ziva van 6 maanden een thuisconsult afgesproken met Marieke. Ziva en ik spraken niet dezelfde taal zeg maar, wat veel onrust bij beide gaf. Dit uitte zich in opspringen tegen mensen, springen op de bank, binnen graven, haar mand kapot bijten, vaak de gekke 5 minuten hebben, weinig slapen etc). We wilden graag dat Ziva wat meer rust in haar koppie zou krijgen!

Thuisconsult bij
Marieke van der Burgt

Op de puppy- en vervolgcursus krijg je eigenlijk de standaard adviezen. Vaak prima, maar natuurlijk niet bij elke hond. Negeren, afleiden, etc werkte niet bij onze Ziva. Naast dat het heel erg prettig is dat er eens echt naar je geluisterd wordt (niet alles valt onder de noemer “ja, maar het is nog een pup he”) is het fijn en mooi om te horen wat Marieke allemaal ziet. Bij het thuisconsult was er meteen meer rust bij Ziva. En dan bedoel ik ook meteen!

Eerlijk is eerlijk, de eerste dag dachten we: “dit kan niet, zal zo wel niet blijven”. Maar wat was wel dus! We zijn er natuurlijk nog niet, maar door de tips van Marieke op te volgen en niet meteen alles tegelijk te willen veranderen zijn we al heel veel verder. Naast het thuisconsult hebben we ook nog 5 privélessen genomen om alles rustig (voor de hond te behappen) en op de juiste manier aan te pakken. ALLES wat Marieke heeft voorgesteld heeft bij onze Ziva gewerkt. We beginnen nu weer met een gewone vervolgcursus bij de hondenschool. Het is fijn om te weten dat we Marieke nog achter de hand hebben. Bij twijfel gaan we zeker weer iets afspreken! Nogmaals bedankt Marieke!

Wil je meer weten over waarom honden opspringen en wat je er aan kunt doen? Lees dan dit artikel over opspringen.