Skip to main content
Marieke van der Burgt – HOME

Katten

“Het oplossen van gedragsproblemen is mijn werk”

gedragstherapie kat
Wilt u direct kijken hoe ik u kan helpen?

Gedragsbegeleiding voor uw kat

Katten zijn niet allemaal hetzelfde. Mensen ook niet. Daarnaast spreken mensen en katten ook nog eens verschillende talen. Om plezierig met en naast elkaar te leven is goede communicatie tussen mens en kat beslist noodzakelijk. Dit gaat niet altijd vanzelf. Soms loopt het mis en gaat een kat probleemgedrag vertonen.

Probleemgedrag

Als uw kat gedrag vertoont dat u of uw omgeving als problematisch ervaart, dan kan ik samen met u de oorzaak van het probleem achterhalen en u helpen het probleemgedrag bij te sturen. Mijn doel is dat u uw kat leert begrijpen. Dat u inzicht krijgt in waarom uw kat bepaald gedrag vertoont en dat u leert hoe u dit gedrag in goede banen kunt leiden.

Tinley Gedragstherapie

Gedragstherapie voor honden is al jarenlang wereldwijd geaccepteerd. Voor katten is dat pas sinds een relatief korte tijd het geval. Lang werd aangenomen dat katten – in tegenstelling tot honden – niet in staat zijn om (gedrag aan) te leren. Gelukkig weten we inmiddels wel beter. Katten zijn intelligente dieren en zij zijn wel degelijk in staat en – onder de juiste condities – bereid hun gedrag te veranderen. Een belangrijke voorwaarde is dan wel dat we begrijpen waarom de kat zich gedraagt zoals hij zich gedraagt. Pas als we de oorzaak kennen, kunnen we in oplossingen gaan denken en de kat leren en stimuleren om met zijn ongewenste gedrag te stoppen.

Regio

Ik ben woonachtig in Zijtaart en voornamelijk werkzaam in de regio Meierijstad (Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode), Bernheze (Heesch, Nistelrode en Heeswijk-Dinther), Laarbeek (Aarle-Rixtel, Beek en Donk en Lieshout), Uden en Eindhoven.

Op zoek naar
persoonlijke
begeleiding?