Skip to main content

Puppytest
voor fokkers

Puppytest

Het gedrag dat een pup vertoont, wordt bepaald door enerzijds zijn erfelijk bepaalde aanleg en anderzijds de mate waarin hij is ingeprent c.q. gesocialiseerd, kortom de mate waarin hij te maken heeft gehad met verschillende mensen, zaken en situaties. Er zijn om deze reden ook geen geschikte en ongeschikte pups. De combinatie baas en hond is uiteindelijk beslissend voor het succes. Vele pups hebben hun weg gevonden naar een nieuw baasje door een puppytest.

Tijdens een gedragsconsult is het normaal om honden te testen. Het testen van pups komt veel minder vaak voor, terwijl het nut van puppytesten al lang is bewezen. Een puppytest kan een waardevolle aanvulling zijn op de visie van de fokkers.

Ervaren fokkers hebben zelf vaak al een idee over het gedrag van hun pups. Zij hebben immers al 7 weken lang de pups kunnen zien opgroeien. Bij de uitslag van een puppytest kan dat worden bevestigd of kan de uitslag juist vanuit een andere visie worden geïnterpreteerd. Om deze reden laten steeds meer fokkers hun nestje testen voordat ze besluiten welke pup naar welke eigenaar gaat.

Marieke van der Burgt

Ik ben werkzaam bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren en erkend door de SPPD. Als u verzekerd bent bij dierverzekeraars Figopet, Reaal, Ohra, Inshared of de Hema worden de kosten van een consult afhankelijk van de polis, geheel of gedeeltelijk vergoed. Ik ben gediplomeerd en ervaren en bied al sinds 2005 deskundige hulp bij gedragsproblemen.

Werkgebied

Gemeente Meijerijstad (Veghel, Schijndel, Sint Oedenrode en kerkdorpen)
Gemeente Bernheze (Heeswijk, Dinther, Loosbroek, Nistelrode en Vorstenbosch)
Gemeente Sint-Michielsgestel (Sint-Michielsgestel, Berlicum, Den Dungen, Gemonde en Middelrode)
Gemeente Boxtel (Boxtel, Lennisheuvel en Liempde)
Uden (Uden, Volkel en Odiliapeel)
Son en Breugel
Gemeente Laarbeek (Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout)

Buiten deze werkgebieden neem ik geen werk aan en verwijs ik u graag naar een van mijn collega’s van Tinley Gedragstherapie voor Dieren.