Skip to main content

Gedragstherapie
voor uw konijn

Gedragstherapie bij konijnen

Wanneer uw konijn gedrag vertoont dat u als problematisch ervaart, dan kan ik samen met u de oorzaak van het probleem achterhalen. Daarbij kan ik u helpen het probleemgedrag bij te sturen. Mijn doel is dat u uw konijn leert begrijpen. Dat u inzicht krijgt in waarom uw konijn bepaald gedrag vertoont en dat u leert hoe u dit gedrag in goede banen kunt leiden.

“Het oplossen van gedragsproblemen is mijn werk”

Gedragstherapie voor honden is al jarenlang wereldwijd geaccepteerd. Voor konijnen is dit voor de meeste mensen nog steeds een beetje vreemd. Lang werd aangenomen dat konijnen -in tegenstelling tot honden – niet in staat zijn om (gedrag aan) te leren. Gelukkig weten we inmiddels wel beter. Konijnen zijn intelligente dieren en zij zijn wel degelijk in staat en – onder de juiste condities – bereid hun gedrag te veranderen. Een belangrijke voorwaarde is dat er inzicht komt in het gedrag en dat het duidelijk wordt waarom het konijn zich gedraagt zoals hij zich gedraagt. Pas als we de oorzaak kennen, kunnen we in oplossingen gaan denken en het konijn stimuleren om met zijn ongewenste gedrag te stoppen.

Marieke van der Burgt

Ik ben werkzaam bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren en erkend door de SPPD. Als u verzekerd bent bij dierverzekeraars Figopet, Reaal, Ohra, Inshared of de Hema worden de kosten van een consult afhankelijk van de polis, geheel of gedeeltelijk vergoed. Ik ben gediplomeerd en ervaren en bied al sinds 2005 deskundige hulp bij gedragsproblemen.

Werkgebied

Postcoderegio: 5200 t/m 6699

Buiten deze werkgebieden neem ik geen werk aan en verwijs ik u graag naar een van mijn collega’s van Tinley Gedragstherapie voor Dieren.