Skip to main content
Marieke van der Burgt – HOME

Konijnen

“Het oplossen van gedragsproblemen is mijn werk”

gedragstherapie kat
Wilt u direct kijken hoe ik u kan helpen?

Gedragstherapie bij konijnen

Als het gedrag van je konijn zorgen baart, sta ik klaar om samen met jou de wortels van het probleem te ontdekken. Samen kunnen we werken aan het bijsturen van ongewenst gedrag. Mijn doel is jou te helpen begrijpen waarom je konijn bepaald gedrag vertoont, en je de vaardigheden aan te reiken om dit gedrag positief te sturen.

Probleemgedrag

Gedragstherapie voor honden heeft wereldwijd al lang zijn waarde bewezen, maar voor konijnen lijkt dit concept nog wat onbekend. Lange tijd dacht men dat konijnen, in tegenstelling tot honden, niet in staat waren om te leren of hun gedrag aan te passen. Gelukkig weten we nu beter. Konijnen zijn slimme dieren die wel degelijk in staat zijn om, onder de juiste omstandigheden, hun gedrag te veranderen. Het is essentieel om inzicht te krijgen in hun gedrag en te begrijpen waarom ze zich op een bepaalde manier gedragen. Pas als we de oorzaak kennen, kunnen we doeltreffende oplossingen bedenken en het konijn aanmoedigen om ongewenst gedrag te stoppen.

Regio

Ik ben woonachtig in Zijtaart en werkzaam in de regio 5200 t/m 6699. Worden de reiskosten hoog? Dan kan ik u ook helpen met een online consult.

Op zoek naar
persoonlijke
begeleiding?