Skip to main content

Gedragstherapie
voor uw kat

Gedragstherapie

Katten zijn niet allemaal hetzelfde. Mensen ook niet. Daarnaast spreken mensen en katten ook nog eens verschillende talen. Om plezierig met en naast elkaar te leven is goede communicatie tussen mens en kat beslist noodzakelijk. Dit gaat niet altijd vanzelf. Soms loopt het mis en gaat een kat probleemgedrag vertonen.

Als uw kat gedrag vertoont dat u of uw omgeving als problematisch ervaart, dan kan ik samen met u de oorzaak van het probleem achterhalen en u helpen het probleemgedrag bij te sturen. Mijn doel is dat u uw kat leert begrijpen. Dat u inzicht krijgt in waarom uw kat bepaald gedrag vertoont en dat u leert hoe u dit gedrag in goede banen kunt leiden.

“Het oplossen van gedragsproblemen is mijn werk”

Gedragstherapie voor honden is al jarenlang wereldwijd geaccepteerd. Voor katten is dat pas sinds een relatief korte tijd het geval. Lang werd aangenomen dat katten – in tegenstelling tot honden – niet in staat zijn om (gedrag aan) te leren. Gelukkig weten we inmiddels wel beter. Katten zijn intelligente dieren en zij zijn wel degelijk in staat en – onder de juiste condities -bereid hun gedrag te veranderen. Een belangrijke voorwaarde is dan wel dat we begrijpen waarom de kat zich gedraagt zoals hij zich gedraagt. Pas als we de oorzaak kennen, kunnen we in oplossingen gaan denken en de kat leren en stimuleren om met zijn ongewenste gedrag te stoppen.

Marieke van der Burgt

Ik ben werkzaam bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren en erkend door de SPPD. Als u verzekerd bent bij dierverzekeraars Figopet, Reaal, Ohra, Inshared of de Hema worden de kosten van een consult afhankelijk van de polis, geheel of gedeeltelijk vergoed. Ik ben gediplomeerd en ervaren en bied al sinds 2005 deskundige hulp bij gedragsproblemen.

Werkgebied

Gemeente Meijerijstad (Veghel, Schijndel, Sint Oedenrode en kerkdorpen)
Gemeente Bernheze (Heeswijk, Dinther, Loosbroek, Nistelrode en Vorstenbosch)
Gemeente Sint-Michielsgestel (Sint-Michielsgestel, Berlicum, Den Dungen, Gemonde en Middelrode)
Gemeente Boxtel (Boxtel, Lennisheuvel en Liempde)
Uden (Uden, Volkel en Odiliapeel)
Regio Eindhoven (Eindhoven, Geldrop, Nuenen en Son en Breugel)
Gemeente Laarbeek (Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout)

Buiten deze werkgebieden neem ik geen werk aan en verwijs ik u graag naar een van mijn collega’s van Tinley Gedragstherapie voor Dieren.