Skip to main content
Marieke had ons eerder naar volle tevredenheid geholpen. Daarom hebben we haar zonder twijfel weer gevraagd, nadat Milly door een ingescheurde nagel en het verwijderen hiervan door de dierenarts erg bang was geworden, zowel van het naar de dierenarts gaan als het aan haar pootjes komen.

Bang bij de dierenarts

Door hele concrete tips in een stappenplan zijn we in relatief korte tijd gegaan van een hond die enorm bang was en in complete paniek aan de buitendeur van de dierenarts stond te krabben, naar een hond die kwispelend rondloopt bij de dierenarts. Als we thuis maar naar haar pootjes wezen, vluchtte ze of verdedigde ze zich. Nu kunnen we haar nagels zelf vijlen en knippen en ook de andere dierenarts handelingen ondergaat ze met vertrouwen. Ik raad iedereen met een hond met dit soort angst aan om Marieke te raadplegen!

Groetjes Jocelyn

Hondengedragstherapeut is een vak

Hondengedragstherapeut is geen beschermde titel. Iedereen mag zich zo noemen. Zoek daarom een betrouwbare gedragsdeskundige die niet alleen kennis heeft van het gedrag van uw dier, maar vervolgens ook weet hoe dat gedrag veranderd kan worden. De gedragstherapeut moet u als eigenaar ook kunnen uitleggen wat de heropvoeding van uw hond precies inhoudt. Daarnaast moet hij of zij u bij de uitvoering hiervan ook (kunnen) begeleiden. Een waterdichte garantie dat u de juiste gedragstherapeut heeft gekozen heeft u natuurlijk nooit. Je kan het risico op een verkeerde keuze wel aanzienlijk verkleinen. Let op een paar belangrijke zaken te letten:
  • Is de gedragstherapeut gediplomeerd?
  • Heeft de gedragstherapeut voldoende ervaring?
  • Werkt de gedragstherapeut samen met dierenartsen?
  • Is er een samenwerking met andere gedragstherapeuten?
  • Werkt de gedragstherapeut bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren of een vergelijkbare professionele organisatie?

  • Is de gedragstherapeut bekend bij de SPPD (Stichting Platform van Professionele Diergedragstherapeuten)?

Wilt u een afspraak maken? Kijk dan hier voor mijn werkregio.