Skip to main content
Ons huiskonijn was aan het graven op ongewenste plekken. Enige tijd geleden hebben we Marieke van der Burgt ingeschakeld voor ons konijn Hobbel. Wij willen het beste voor ons konijn en vinden het belangrijk dat hij vrij in huis kan rondlopen.

Graven in bloempotten en slopen van kleden

Wanneer we niet opletten ging Hobbel graven in de kleden op de bank of in de bloempotten. Hierdoor moesten we Hobbel steeds corrigeren en dat voelde niet goed. Hij werd ook een beetje bang voor ons. We hebben met Marieke een afspraak gemaakt voor een telefonisch consult. We moesten een vragenlijst invullen en we hebben video’s gestuurd van het probleemgedrag.

Telefonisch consult

We wonen niet in de directe omgeving, we hebben daarom besloten om een afspraak te maken voor een telefonisch consult. Van te voren moesten we videomateriaal opsturen en een lange vragenlijst invullen. Het telefoongesprek was prettig, ik merkte dat Marieke echt verstand heeft van konijnen. De tips waren helder en duidelijk. Het gaat momenteel heel goed met Hobbel. De adviezen hebben heel goed geholpen, Hobbel graaft niet meer in de kleden en in de aarde van de bloempotten. Hij is ook erg blij met het alternatief, de graafbak. Ik heb er gisteren wortels in verstopt en hij vond ze erg snel. Ik ben heel blij met het resultaat en kan weer genieten van Hobbel wanneer hij door het huis loopt. Groeten Claudia

Wil je meer lezen over gedragsproblemen bij konijnen en artikelen lezen over het gedrag van konijnen? Klik dan hier.