Skip to main content
Bob is een ruwharige dwerg teckel van 4 jaar. Een schat van een hondje, maar met een heel groot probleem. Blaffen, blaffen om bijna alles, bij de deurbel, als het bezoek opstond, wanneer mensen langs onze tuin lopen en naar mensen en honden die te dicht bij zijn “huis” kwamen. Bob blafte ook wanneer zijn baasje weg ging of gewoon om helemaal niets. Wij werden er horendol van, maar ik vond het ook voor Bob zielig, want hij was de hele dag alert en nooit eens lekker ontspannen.

Overmatig blaffen bij dwerg teckel

Ik had al een tijdje het adres van Marieke in mijn bezit, maar heb heel lang geaarzeld om haar in te schakelen. Dit komt mede omdat er telkens door bekende in mijn omgeving werd gezegd: “Oh, het is een teckel, dat krijg je hem nooit afgeleerd, teckels doen dat nu eenmaal” Nou het tegendeel is inmiddels bewezen!

Na het invullen van vragenlijst en het toesturen van een paar video’s van Bob, is Marieke bij ons thuis geweest. In nog geen anderhalf uur werd duidelijk waar de problemen bij Bob lagen. Gelukkig was er wat aan te doen. We hebben veel adviezen en tips gekregen. Met de adviezen en handvatten van Marieke hadden wij vanaf dag 1 een totaal andere hond in huis!!! Geweldig, wat een rust en vooral een ontspannen Bob! Een wereld van verschil.

Bob, blijft een teckel, en is dus erg eigenwijs. Wij moeten erop bedacht zijn dat Bob het altijd wel weer zal proberen en moeten hier dus direct op in springen. Met andere woorden als Bob weer helemaal de fout ingaat is het ook onze schuld. Ik had Marieke al veel eerder moeten inschakelen, want ook een teckel kun je leren dat blaffen niet nodig is en niet getolereerd wordt.

Jacquelien uit Uden