Skip to main content
Anderhalf jaar geleden hadden wij nog 3 poezen; Thatcher onze eigenwijze, blauwe britse korthaar en de lieve, aanhankelijke Ragdoll zusjes Coco en Chanel. Een paar jaar geleden is zonder enige aanleiding of verandering Chanel binnen gaan plassen. Wel een aantal keren per dag en ongeveer steeds op dezelfde plaats in de keuken.

Coco plaste en poepte in huis

De dierenarts constateerde dat Chanel lichamelijk niets mankeerde en dacht dat stress en de onderlinge verhouding van onze poezen wellicht de oorzaak was van het binnen plassen. Omdat de situatie onhoudbaar was, de uitgebeten houten vloer en de stank die er niet meer uit te krijgen was, hebben we uiteindelijk besloten om een nieuw, goed tehuis voor haar te zoeken.

Met Thatcher en Coco ging het verder goed. Ongeveer drie maanden na het vertrek van Chanel, vonden we af en toe poep op ongeveer dezelfde plaats in de keuken, waar Chanel had binnen geplast.

Dit gebeurde altijd ’s nachts of wanneer wij niet huis waren. Na verloop van tijd werd er ook bij geplast en kwamen we erachter dat het Coco was. Na weer dagelijks kattenpoep en plas te hebben opgeruimd, alle adviezen en tips van mensen geprobeerd te hebben en internet te hebben geraadpleegd, zijn we via de dierenarts in contact gekomen met Marieke.

In de eerste instantie stond ik hier sceptisch tegenover, we hadden inmiddels voor ons gevoel alles al uitgeprobeerd. Maar om niet nog een poes kwijt te willen raken en onder het mom van; baat het niet, het schaadt ook niet, hebben we een afspraak gemaakt.

Huisbezoek

Na een zeer uitgebreide vragenlijst vooraf ingevuld te hebben, kwam Marieke bij ons op huisbezoek. Ze nam de situatie ter plaatse op en kon Coco persoonlijk leren kennen. Aan de hand van vragen en bevindingen kwam Marieke met adviezen en voorstellen. We zijn hier direct mee aan de slag gegaan. Eigenlijk zagen we meteen resultaat, tot grote blijdschap (en verbazing) van ons allemaal. We zijn nu drie maanden verder en Coco heeft sinds het huisbezoek niet meer binnen gedaan!

Net voor kerstmis is tot ons grote verdriet Thatcher plotseling overleden, we missen haar heel erg. Even waren we bang dat dit voor Coco een terugval zou betekenen, maar het gaat nog steeds goed met haar.

We vinden het jammer dat we ten tijde van de problemen met Chanel, nog niet van een kattengedragsbegeleider hadden gehoord. Misschien had die toen ook met effect adviezen kunnen geven, en we geen nieuw tehuis voor haar hadden hoeven te zoeken.

Nogmaals onze hartelijke dank en succes in de begeleiding van andere dieren problemen en probleempjes!

Met vriendelijke groet,

Hélène Stienen, Schijndel