Skip to main content
Danielle wilde haar nieuwe konijnen koppelen. Helaas was dit tot nu toe niet succesvol verlopen. In onderstaande reactie lees je haar ervaring.

Koppelen van konijnen

Hoi Marieke, We zijn blij dat we een afspraak met je hebben gemaakt. Het koppelen van onze konijnen is goed gegaan. Ruim een week zitten Lucky en Gerdie nu bij elkaar en dat gaat goed. Zij zit soms achter hem aan (dominantie of om te spelen) en dan rent hij nog wel weg, niet van angst maar dan is ze wat te druk voor hem. Een vrolijk gezicht, hij heeft er geen last van. Ze liggen vaak samen te soezen en eten ook meestal uit hetzelfde bakje tegelijkertijd.

Het koppelen

Als ik met eten aan kom lopen wil ze hem nog wel eens een beetje knorrend ‘wegjagen’, ook dominant gedrag denk ik om te laten zien dat zij de baas is. Hij wast haar wel regelmatig, zij hem (nog) niet. Dat vindt hij volgens mij niet zo leuk, hij biedt zich steeds aan en dan loopt ze weg. Misschien komt het nog, en ik knuffel hem extra dus dat maakt het een klein beetje goed. Het ziet er naar uit dat het dus geslaagd is zo! Dankjewel voor jouw deskundige hulp weer! Groeten, Danielle Wilt u meer informatie over konijnen? Klik dan hier.