Skip to main content
Thuis gekomen met onze zojuist gekochte 1 jaar oude Maine Coons, verheugden wij ons om ze in ons huis rond te zien lopen. Deze illusie zijn wij snel kwijt geraakt. Zodra de draagmandjes open gingen in de opslagplaats/garage, verstopte beide katten zich hoog boven en achter een aantal kasten. Dit hebben zij bijna 4 weken volgehouden. Na de eerste week hadden wij een camera opgehangen, zodat wij konden zien dat ze nog leefden en zagen dat ze ’s nachts naar beneden kwamen om te eten. Allerlei pogingen zijn door ons ondernomen om ze te laten wennen zonder resultaat.

Bang in nieuwe leefomgeving

Na ongeveer 2,5 week hebben wij op aanraden van de dierenarts telefonisch contact opgenomen met Marieke. Wij hadden een lang telefoongesprek, waarin ze ons allerlei tips gaf om dit probleem aan te pakken. Ook hadden wij een afspraak gemaakt voor over 2 weken voor een bezoek van Marieke aan huis. Intussen het uitgebreide vragenformulier ingevuld. Zo nodig konden wij de afspraak met Marieke afzeggen als het probleem zich voor de afspraak had opgelost. Alle tips van Marieke hebben wij toegepast met als resultaat dat nog voor de afspraak de katten voorzichtig uit de garage kwamen en in het huis gingen rondlopen weliswaar nog zeer aarzelend. Iedere nacht legden wij sporen van snoepjes door het huis, zodat wij in de ochtend konden zien waar ze hadden rondgelopen.

De begeleiding

Wij hebben de afspraak met Marieke gelukkig door laten gaan. In haar uitgebreide rapport stonden veel zaken waar wij ook later gebruik van konden maken. Ook na de gewenningsperiode in huis, die toch minstens 3 maanden duurde, hebben we profijt van ons contact met Marieke gehad van de begeleiding van Britt en Cameron naar de tuin. Speciaal voor Cameron hielden wij ons hart vast. Ons mannetje is nogal schrikachtig en razend snel. Wij hebben nogal een grote tuin en durfden ze niet zomaar los te laten.

Stapje verder, in de tuin

In overleg met Marieke hebben wij 2 tuigjes gekocht, zodat wij ze op een rustige manier kennis konden laten maken met de tuin.
Met Britt ging dit redelijk gemakkelijk. Ze liep netjes mee. Met Cameron was het moeilijker. Die werd helemaal wild en wurmde zich dan toch nog uit het tuigje. Uiteindelijk is het toch gelukt door hem binnen steeds 5 minuten aan het tuigje te laten wennen. Zelfs na de periode van 3 maanden konden wij contact opnemen met Marieke als wij ergens niet zeker over waren. Wij kregen Britt en Cameron in maart.
Nu is het september. De katten lopen nu ruim 2 maanden los. Ze zijn helemaal gewend en genieten heel erg van het buiten lopen en vooral jagen. Helaas hebben wij in de kamer inmiddels muizen, vogels en een eekhoorn cadeau gekregen Mede dankzij Marieke hebben wij twee leuke katten.
Britt is eigenzinnig, rustig en stabiel. Cameron is een kruidje roer mij niet”, hij is heel aanhankelijk. Hij wil niets van andere mensen weten, maar met ons is hij een heel ontspannen kat.

Marieke bedankt.

Groeten Ingrid en Jos, Uden