Skip to main content
Onzindelijkheid bij katten is een veelvoorkomend probleem. Hieronder lees je de ervaring van Claudia met haar kat Binky.

Ineens was mijn kat onzindelijk, hij plaste op verschillende plaatsen in huis. Het gedrag was ineens ontstaan en ik wilde advies hoe ik mijn kat moest straffen als hij had binnen geplast. Marieke hoorde mijn verhaal aan en stelde enkele vragen.

Onzindelijkheid bij katten

Onzindelijkheid bij katten

Haar advies was: “Ga met Binky naar de dierenarts en laat zijn urine onderzoeken”. Dit heb ik toen gedaan en Binky bleek een flinke blaasontsteking te hebben. Doordat het pijn deed met plassen is Binky niet meer op de kattenbak gaan plassen. Ik dacht zelf dat je dan duidelijk bloed in de urine moest zien, maar dat was dus niet juist. Na een antibioticakuur en een controle van de urine plast Binky weer keurig op de bak. Het leuke was dat ik dit advies helemaal gratis heb gekregen.

Marieke vroeg later aan me of ik een stukje wilde schrijven voor haar site om andere mensen te attenderen dat het zeer belangrijk is om de kat eerst goed door de dierenarts na te laten kijken voordat je een gedragstherapeut inschakelt.

Bedankt voor je gouden tip,

Groeten Claudia van Doorn en een knuffel van Binky