Skip to main content
Gijs is nu een jaar oud. Hij kwam bij mij toen hij ongeveer 8 weken oud was. Gijs is een Friese Stabij/ Heidewachtel. Hij is mijn eerste hondje, het was dus allemaal even wennen voor mij en hem toen hij bij me kwam. Ik merkte vrij snel dat Gijs veel moeite had met alleen zijn, hij piepte en blafte dan veel. Iemand met professionele ervaring in honden keek al snel met me mee maar het lukte ons samen niet om Gijs ontspannen te laten zijn.

Leren om
alleen te zijn

Leren om alleen te zijn

Toen Gijs 8 maanden was ben ik bij Marieke terecht gekomen. Bij de start kreeg ik een uitgebreide vragenlijst waardoor zij een goed beeld kon vormen van Gijs. Door de intake kon Marieke de conclusie trekken dat Gijs erg aanhankelijk is en niet goed geleerd heeft om alleen te zijn. Er kwam toen veel op me af, want ik moest toch wat andere stappen zetten dan ik was gewend. Maar met behulp van de uitleg en adviezen die Marieke me gaf kreeg ik een beter beeld en uiteindelijk ook vertrouwen dat het toch nog goed kon komen, ze waarschuwde me wel dat ik hierin geduld moest hebben.

Verdere proces

Het bleef gelukkig niet bij die ene afspraak. Marieke volgde het hele proces, ze gaf me oefeningen en tips om op te pakken. Maar wat nog fijner was dat ik altijd bij haar terecht kon als ik vragen had of twijfelde of het wel goed zou komen. Dit zorgde ervoor dat ik de moed erin bleef houden, want nu gaat het goed maar de weg was lang en vraagt inderdaad veel geduld. De afgelopen maanden waren intensief, ik mocht Gijs alleen voor de trainingen alleen laten. Aangezien ik alleen ben, betekende dit dat ik wat moest organiseren m.b.v. opvang en oppas. Het was soms puzzelen maar het heeft me veel gebracht. Ik merk dat het hebben van Gijs nu steeds makkelijker/ meer ontspannen wordt.

Lekker ontspannen

Ik moet eerlijk zeggen dat ik in juni niet had gedacht dat ik in oktober in een koffietentje zou zitten, om dit verslag te typen, terwijl Gijs lekker ontspannen in zijn bench ligt. Ik heb nu soms het idee dat ik het moeilijker vind om hem alleen te laten dan dat hij dat vind. Wij zijn nog niet helemaal klaar, Gijs kan al 2 uur alleen zijn. Maar dit mag nog wat verder uitgebreid worden. Het is heel fijn dat ik weet dat Marieke nog paraat staat bij vragen. Hopelijk kunnen nog veel andere honden en hun baasjes door haar geholpen worden.

Groet,

Suzan Braam