Skip to main content
Jill had angst voor vuurwerk! Onze Flatcoat Retriever van 4 jaar had enorm veel last van vuurwerk en harde geluiden. We hebben van alles geprobeerd van vuurwerk training en veel gelezen op internet en cd’s met harde geluiden beluisterd maar niks hielp.

Angst voor vuurwerk

De dierenarts heeft in overleg met ons rustgevende medicatie voorgeschreven maar dit had ook erg weinig effect. Toen ben ik op zoek gegaan naar een gedragsdeskundige voor Jill omdat we het wandelen ’s avonds niet meer leuk vonden. Marieke gemaild en ik kreeg dezelfde dag reactie. Afspraak gemaakt en na het huisbezoek is Jill totaal verandert met vuurwerk en harde geluiden.

We kregen veel tips en advies en uitleg. Nu begrepen we waarom Jill zich zo gedroeg. Met behulp van Marieke zijn we de goede weg ingeslagen en hebben we de spanning en angst voor vuurwerk onder controle. We zijn ontzettend blij met het advies van Marieke en gaan haar zeker aanraden bij onze vrienden en kennissen. Mochten we nog een keer hulp nodig hebben schakelen we haar meteen in!

John Simone en Jill

Extra noot door Marieke van der Burgt. De laatste maanden van het jaar staan voor ons in het teken van pepernoten, kerstkransjes en lekker eten. Voor huisdieren verloopt deze maand niet altijd even gezellig. In december zijn er namelijk ook onverwachte knallen die schrik en angst kunnen opwekken. Angst voor vuurwerk en andere harde geluiden is een veel voorkomend gedragsprobleem. Gelukkig kunnen we veel doen om het probleem te verminderen of zelfs te verhelpen. In eerste instantie is het belangrijk om inzicht te krijgen in de oorzaken waarom uw dier angstig is. Hoe beter u inzicht heeft, hoe groter de kans dat u een juist trainingsplan kunt maken die afgestemd is op uw hond of kat. Wil je meer lezen over vuurwerkangst? Klik dan hier.