Skip to main content
“Tetje durfde niet eens meer uit de badkamer te komen”

Wij hebben 3 katten, Flipje (18 jaar, helaas onlangs overleden), Tetje (7 jaar) en Kunnus (3 jaar). Ondanks onze ervaring met katten, wisten we ons op een bepaald moment geen raad meer met onze beestjes. Marieke hebben we leren kennen via onze werkzaamheden bij het dierenasiel Hokazo in Uden. Onze 3 poezen hebben altijd redelijk goed met elkaar kunnen opschieten. Het waren geen vriendjes maar ze tolereerden elkaar. Wat er gebeurd is weten we niet, maar ineens konden Tetje en Kunnus totaal niet meer met elkaar overweg. Het begon met af en toe een blaas en knokpartij maar het werd steeds erger. Op een gegeven moment was het zo erg dat Tetje ontzettend bang was geworden voor Kunnus. Zo bang dat ze in de badkamer onder het badmeubel ging zitten en daar niet meer onderuit durfde.

Agressie tussen onze katten

Dat was het moment waarop we Marieke om hulp hebben gevraagd. Haar advies was speciaal voor ons op maat gemaakt en dat vonden we heel erg prettig. Elke situatie is anders en daar speelde Marieke heel goed op in. Marieke vertelde ons dat Kunnus spelgedrag vertoonde naar Tetje en Tetje was hier helemaal niet meer van gediend. Marieke adviseerde ons om een veilige plek voor Tetje te creëren en om haar op een aangepast dieet te zetten. Tevens kregen wij het speciale advies om een goed gesocialiseerde kitten erbij te nemen zodat Kunnus een speelmaatje zou krijgen.

Eind goed, al goed.

Inmiddels gaat het na de adviezen en tips, die Marieke ons heeft gegeven heel erg goed! Tetje is weer het grootste gedeelte van de dag beneden en kan rustig haar gang gaan. Kunnus en Tetje liggen zelfs weer af en toe samen op de bank! Ook is Kunnus niet meer zo onrustig. Ze speelt veel met onze nieuwe aanwinst Suzi en zo is iedereen gelukkig.

Wij zijn Marieke heel erg dankbaar voor haar advies en steun. Er is weer rust in onze kattenfamilie en daardoor ook weer rust bij ons.

Groetjes van Max en Ingrid en onze 3 poezen Tetje, Kunnus en Suzi