Skip to main content
Ik ben met Chester, onze Zwitserse Herder naar een puppycursus gegaan. Dit was een puppycursus bij Dog masters in Berlicum. Chester was erg druk in de les en ik kreeg bijna geen aandacht van hem. We kwamen er na ongeveer 4 x trainen achter dat dit niet de training was voor ons. Ik vond de uitleg moeilijk te begrijpen en ik zag dat Chester vaak ging liggen omdat hij zelf ook niet meer begreep wat er van hem werd verlangd.

We zijn op zoek gegaan naar een nieuwe cursus en kwamen terecht bij Dogminded, maar helaas kreeg ik hier niet wat we nodig hadden. Ik was inmiddels behoorlijk onzeker en Chester luisterde nog steeds niet naar mijn zin. Ik ging op zoek naar iemand die privélessen gaf.

Privélessen bij Marieke

Privétraining

We hebben toen verder gezocht, en kwamen via internet op de site van Marieke van der Burgt uit. Deze site trok me aan omdat ze gedragsdeskundige is en ook privélessen verzorgd. Chester vertoonde niet echt problemen, maar hij luisterde niet. Hij kan best dominant zijn, maar is van de andere kant ook onzeker. Hierdoor kon ik niet fijn met hem wandelen.

Trainen

Vanaf het begin werd ik begrepen door Marieke en zijn doelbewust en gericht te werk gegaan om Chester te trainen. Ik ging hem steeds beter begrijpen en hij mij. We hebben in totaal 4 lessen gevolgd en het gaat nu heel goed met Chester. De privélessen zorgde er ook voor dat Chester niet zo was afgeleid.

Het gaat nu veel beter. Hij trekt nu veel minder aan de lijn, Chester heeft weer contact met andere honden. Ik begrijp inmiddels ook dat Chester niet met iedere hond kan en mag spelen. Ik kan nu ook gewoon doorlopen als ik dit wil. Ik voel me echt een leider voor Chester en Chester vind het leuk om bij mij te blijven en mij in de gaten te houden.

Los van de lijn

We gaan nu aan de slag om hem los van de lijn te leren lopen. Hij is gisteren langs het water gelopen, zonder dat hij uit zich zelf het water in is gesprongen. Ik heb het vertrouwen dat het helemaal goed gaat komen met Chester. Ook zijn gedrag naar katten is beter geworden, al vind ik het best spannend om katten te passeren. Hier zal ik zelf nog aan moeten werken. Al met al ben ik super tevreden over Marieke en zouden haar dan ook echt aanraden.

Ketaki Meenks

Klik hier voor informatie over de mogelijkheden van de privélessen.