Skip to main content
Kaya is een lieve aanhankelijke Rottweiler van ongeveer 1 jaar oud, maar ze werd steeds banger voor medische handelingen. Wij hebben daarom een doorverwijzing gehad van de dierenarts en contact met Marieke gezocht. Kaya vertoonde het angstige gedrag de eerste keer toen ze een oogontsteking had. Ze wilde niet dat de dierenarts aan haar oog kwam en uiteindelijk probeerde ze zelfs te happen. Na deze gebeurtenis was het ook niet meer mogelijk om het oog thuis te zalven. Kaya vertoonde grote angst, wilde zichzelf losrukken en deed ontsnappingspogingen. We zijn hier enorm van geschrokken, zeker omdat Kaya normaal gesproken een hele lieve zachtaardige hond is.

Angst voor de dierenarts

Afspraak in de gedragspraktijk

We hebben in totaal 2 afspraken met Marieke gehad. De eerste keer was in de gedragspraktijk. Marieke ging op een fijne manier om met Kaya en stelde een duidelijke diagnose, gaf ons inzicht in het gedrag van Kaya en de emotionele toestand. Hierbij maakte ze samen met ons een plan van aanpak. De eerste stappen hebben we samen met Marieke geoefend. Thuis zijn we zelf aan de slag gegaan, met het verslag als richtlijn.

Video

De training ging in het begin niet zo soepel en we hebben meerdere keren contact gehad met Marieke. Ze stelde veel vragen om een goed beeld te krijgen van de training en we mochten een video sturen van de training.Toen we de training hadden geëvalueerd ging het veel beter en maakte Kaya al flinke vorderingen. De oefeningen gingen goed en we konden haar goed aanraken, zonder dat ze angstig reageerde. We gingen zelfs aan de slag met eigen dokterssetje van Fisher Price speelgoed.

Bij de dierenarts

Inmiddels hadden we weer vertrouwen in Kaya en gingen de oefeningen thuis best goed. Dit werd anders toen ze weer naar de dierenarts moest. Bij de dierenarts was er toch een terugval en reageerde ze weer erg angstig. Hier zijn we tijdens de tweede afspraak mee gaan trainen. De dierenartsassistente dacht met ons mee en we mochten in de praktijk oefenen. De oefeningen werden weer vanaf het begin opgebouwd en de training ging supergoed. Kaya vond het soms nog wel spannend, maar ze maakte grote vorderingen. Als laatste hebben we geoefend, zoals een normaal onderzoek gaat. Marieke had hierbij een witte jas aan en ik was gewapend met de beloningssnoepjes. Ook deze oefeningen gingen weer heel goed. Kaya liet zich goed onderzoeken en we konden haar zelfs fixeren. Ik ben zo trots op haar en ik weet zeker dat we de komende tijd nog meer vorderingen gaan maken.

Marieke bedankt voor je hulp en je enthousiasme en geduld tijdens de training.

Liefs, Marlies Dams uit Stiphout

Update na 3 maanden:

Hallo Marieke, Vandaag was ik bij de dierenarts in Lieshout en Kaya ging er wederom erg blij naar binnen. Ik moest toen weer aan jou denken en ben je nog altijd erg dankbaar voor het resultaat dat jij met Kaya behaald hebt. Vandaar dat ik je deze mail stuur om te zeggen dat wij nog dagelijks van jouw behandeling bij Kaya profijt hebben. Kaya is een ontzettend lieve hond en wij hebben erg veel plezier van haar.

Vriendelijke groeten,

Wynus en Marlies Dams en een poot van Kaya.