Skip to main content
Sinds begin november zijn we de trotse eigenaar van een kruising Labrador puppy, genaamd Sam waarbij hij vanaf het begin moeite had met alleen zijn. Sam had een moeilijke start, want hij kreeg vrij snel een darminfectie. Sam had hierdoor flinke diarree en poepte ook in de bench. Telkens als ik even van huis was, zat zijn hele bench onder de ontlasting. Soms zat Sam zelf ook onder. Hij is door de dierenarts behandeld, maar het heeft wel ongeveer 3 weken geduurd voordat Sam was hersteld. Toen de diarree over was bleek Sam verlatingsangst te hebben ontwikkeld.

Sam kan niet alleen zijn

Niet meer alleen zijn

Het was hartverscheurend als Sam de bench in moest en het was nog een groter drama als ik terug kwam. Sam probeerde letterlijk uit de bench te ontsnappen. Ik werd steeds moedelozer en werd steeds emotioneler. Een goede kennis van mij vertelde me over Marieke van der Burgt. Ik heb haar direct gebeld en heb een afspraak gemaakt. Ik moest een vragenlijst invullen en een video-opname maken van het gedrag van Sam tijdens mijn afwezigheid. Marieke heeft me veel inzicht gegeven over het gedrag van Sam. Naar aanleiding van haar bevindingen, werd een plan opgesteld. Sam mocht buiten de training om niet meer alleen zijn. Mijn vrienden en familie hebben mij hierbij geholpen. Ik ben zelf ook veel thuis gebleven, ook omdat Sam nog niet zindelijk was.

Ondersteuning van Marieke

Dit ging echter steeds beter en Sam werd steeds rustiger. Marieke heeft me hierbij goed ondersteund. ’s Nachts sliep ik nog bij Sam, dit werd steeds verder afgebouwd door mijn matras steeds een stuk verder weg te schuiven. Sam zit tijdens mijn afwezigheid niet meer in de bench en het gaat steeds beter. Ik heb nu een grote mand in keuken gezet. Sam krijgt voor mijn vertrek een bezigheidsspeelgoed met een lekkere vulling. Tot nu toe heeft Sam nog niks kapot gebeten en hij is goed zindelijk. Sam is nu een rustige, lieve en blijde hond van 5,5 maanden. Leren om alleen thuis te zijn Ik kan nu ruim 1,5 uur weg zonder dat dit problemen oplevert. Ook ik word nu zelf ook rustiger en meer ontspannen. Ik ga het alleen zijn verder uitbouwen, maar het is al een groot geluk dat ik nu gewoon weg kan gaan zonder bang te moeten zijn dat het voor hem zo veel stress oplevert. Zonder de goede adviezen en begeleiding van Marieke zaten we nu nog met een afhankelijke hond die het niet aankon om alleen gelaten te worden. Sam en ik gaan genieten van elkaar, gaan een mooie tijd tegemoet. Marieke heeft ons door het beantwoorden van mijn vele vragen, haar goede tips en goede adviezen enorm geholpen.

Marieke, dank je wel

Namens Jos en hondje Sam