Skip to main content
Ik heb Lola gezien wegens het vertonen van probleemgedrag. Lola vertoonde namelijk agressie naar Stefanie. Deze agressie uitte zich in een aanvallen en bijten in haar hand, zodra ze het verblijf schoon wilde maken. Hierbij een update van Stefanie

Agressie naar mensen

Beste Marieke,

Hier nog even een korte update van Lola. Het gaat veel beter met Lola na je adviezen. Lola reageert bijna niet meer agressief naar mij. Ik merk dat het scheiden van eten en schoonmaken al helpt om de stress te verminderen. Ik kan haar gedrag steeds beter begrijpen en zie ook wanneer ze angstig gaat reageren.

Het contact met ons zal nog wel een lange weg zijn, want ze is nog steeds erg gestrest als we bij haar zijn, maar ik denk dat het in de toekomst steeds beter zal gaan. Bedankt voor al je adviezen.

Groeten Stefanie

Om een konijn te bieden wat hij nodig heeft, moet je uitgaan van het natuurlijke gedrag van konijnen. Dit artikel geeft je daarbij houvast. Het verrijken van de omgeving van je konijn is altijd een win-win situatie. Het is leuk om dingen voor konijnen te maken en te bekijken hoe je jouw konijn een leuk leven kan bieden. Je bevordert het welzijn van je konijn, met als gevolg een betere gezondheid en minder stress. Dit geeft je konijn meer plezier, maar ook jezelf. Wil je meer lezen over het verbeteren van het leven van je konijn? Klik dan hier.

Marieke van der Burgt is werkzaam bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren. Met ons team van zo’n 30 gedragstherapeuten beantwoorden we dagelijks vragen over (probleem)gedrag bij dieren en helpen we ongewenst gedrag te veranderen. Onze therapeuten zijn niet alleen deskundig maar ook begripvol; ze weten hoe moeilijk het kan zijn als een dier ongewenst gedrag vertoont. Duizenden eigenaren gingen u voor en zijn, tot volle tevredenheid, door onze gedragstherapeuten voorzien van professionele hulp.