Skip to main content
Willem, onze Franse Hangoor vertoonde onzindelijkheid. Doordat zijn achterste nat werd, kreeg hij urinebrand. We zijn door de dierenarts naar een specialist doorverwezen die lichamelijke oorzaken had uitgesloten. Hierna heb ik het telefoonnummer van Marieke van der Burgt gekregen. Onze Willem was toen wel 5 tot 6 keer per dag in het nachtverblijf en leek erg ongelukkig.

Onzindelijkheid bij Franse Hangoor Willem

Marieke stuurde een vragenlijst en we hebben video’s gemaakt van het gedrag van Willem. Om meer inzicht te krijgen in de onzindelijkheid van Willem heeft Marieke enkele observaties gedaan. Voor het plassen krabte Willem ook op de grond en dit deed hij ook naar Kimy zijn maatje. Marieke gaf aan dat de onzindelijkheid een combinatie was van onjuiste plasmogelijkheden, in combinatie met gewoontegedrag. Daarnaast moest Willem natuurlijke mogelijkheden krijgen om te graven en Willem kreeg dus een graafbak.

Telefonische nazorg

We hebben daarna nog een paar keer telefonisch contact gehad. Willem ging de graafbak ook als plasplek gebruiken, dus deze hebben we later toch weer aangepast. Het mooie was wel dat hij steeds meer op de nieuwe konijnenbakken ging plassen.

Op dit moment is Willem weer helemaal zindelijk.

Marieke bedankt voor al je tips en adviezen

Benieuwd naar de betekenis van bepaald gedrag? Met een telefonisch adviesgesprek kunt u het gedrag van uw konijn door een van onze gedragsdeskundigen laten beoordelen. U vraagt zich misschien af of uw konijnen met elkaar spelen of vechten? Of hoe u de lichaamstaal van uw konijn moet lezen? U kunt het gedrag van uw konijn(en) op video zetten en naar ons sturen. U krijgt vervolgens direct inzicht in het gedrag.

Marieke van der Burgt is werkzaam bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren.