Skip to main content
Na de mislukte koppeling van Piraat en Lilly zijn we op het internet gaan zoeken naar een konijnen gedragsdeskundige. Dit omdat beide konijnen te leuk zijn om het zomaar op te geven. Lilly is in februari erbij gekomen nadat de vriendin van Piraat was overleden. De koppeling verliep niet goed. De koppeling met zijn vorige vriendin was ook heel moeizaam.

Koppeling konijnen Piraat en Lilly

Bij het zoeken naar een gedragsdeskundige zijn we uitgekomen bij Marieke. Na haar website gelezen te hebben, heb ik haar een mail gestuurd met de uitleg van de konijnen en mijn hulpvraag. Binnen een dag had ik antwoord en hebben we een anamnese formulier ingevuld van beide konijnen. Daarna hebben wij een videobel afspraak gemaakt. Ik heb had ook video’s gestuurd van het gedrag van Piraat en Lilly. Samen met Marieke een behandelplan opgesteld waarin wij steeds kleine stapjes gingen zetten. Wat heel fijn was, dat ik via de app contact kon hebben met Marieke om de successen te vieren en minder leuke momenten te delen.

Castreren

Vele stappen werden gezet en er leek steeds meer een band te ontstaan tussen Lilly en Piraat maar het laatste stukje los in de gehele woonkamer dat wilde niet lukken en draaide weer uit op vechten. Om die reden toen de keuze gemaakt om Lilly (7) te laten castreren in overleg met de dierenarts. De hormoontjes zaten haar in de weg en dat in combinatie met Piraat welke een eigen gebruiksaanwijzing heeft. (beide komen ze uit de opvang) wilde het laatste stukje niet lukken. Om de kans te laten slagen het wel te laten lukken ook het laatste stukje Is Lilly dus gecastreerd.

Samen los

Bij het herstel gelijk weer contact gezocht met Marieke om de laatste stukje te bepalen het samen los in de gehele woonkamer. Vanuit de keuken hebben wij de ruimte uitgebouwd tot aan de woonkamer. Wij zijn nu op het punt dat ze los kunnen in de woonkamer zonder te vechten.

Zonder Marieke was dit nooit gelukt omdat ik veel tranen heb gelaten als het weer niet goed ging. Maar nu bijna 5 maanden verder kunnen wij zeggen dat de koppeling van onze konijnen is gelukt en dat Lilly en Piraat vrienden zijn geworden. Maar het zijn nu 2 blije vrolijke konijnen die alle ruimte hebben die zij zich kunnen wensen.

Bedankt Marieke voor al je geduld en handvatten.

Hartelijke groeten,

Benthe Bakker en Madelon van Waalwijk van Doorn en niet te vergeten ons deugnieten Lilly en Piraat.