Skip to main content

Rob neemt een kijkje in de workshop kattengedrag bij Tinley Academie

Nadat ik mijn kat om toestemming heb gevraagd, vertrek ik maar Veenendaal, voor de workshop kattengedrag bestuderen bij Tinley Academie. De huiskat (Felis silvertris catus) belichaamt immers de grootste hobby van ons allemaal. Alleen al in Nederland trippelen er zo’n 2,7 miljoen en rond, tegen slechts 1,5 miljoen honden. En dan kan het geen kwaad om het doen en laten die eigenzinnige beesten eens goed onder loep te nemen. Namens de Tinley Academie geeft dier gedragstherapeut Marieke van der Burgt daartoe workshops kattengedrag.

Kattengedrag bestuderen met Marieke van der Burgt

Veronica blad geschreven door Bob Ross, oktober 2019

Timesharing

Je leert daarin dat het kattenoog gevoelig is voor de kleuren blauw en geel (zodat je dus altijd blauwe en gele speeltjes zou moeten aanschaffen). Dat een kat liever geen krabflat heeft met slechts een ingang, maar dat je hem (of haar) geen groter plezier doet dan met een kartonnen doos waarin je ook nog eens gaten hebt geknipt. Dat katten niet alleen vanwege het geluid zo’n hekel hebben aan een stofzuiger, maar dat ze het ding ook nog eens haten omdat het alle vertrouwde geurtjes in huis verwijdert. Dat katten solitaire dieren zijn die aan timesharing doen (wat wil zeggen dat ze afspraken maken over slaapplekken en elkaar ook echt aflossen). Dat een zogeheten ‘platte pet’(horizontaal geplaatste oren) betekend dat het dier angstig is. En nog veel meer.

Lesboek

Maar dat haal ik wel uit het lesboek kattengedrag, want ik moet nog voor de lunch het leslokaal alweer verlaten.  Anders doen ik thuis uitgebreid te vertellen waar ik zo lang ben geweest en waarom er geen vers voer in het etensbakje zit. Leer mij een kat kennen! www.tinleyacademie.nl