Skip to main content
Hoi Marieke, Nogmaals dank voor je goede adviezen! Het blaffen en uitvallen naar andere honden is bijna helemaal weg. Ik kan weer rustig en met plezier wandelen met Jacky. Wat is het gedrag van Jacky verbeterd. Ik kan me nog heel goed voorstellen hoe ik me voelde als er een hond aan kwam. Jacky blafte hij erg en trok me bijna omver. Na twee weken is het al enorm verbeterd en zal helemaal goed komen dankzij de handvatten die je me hebt gegeven.

Blaffen en uitvallen naar honden

Ik ben heel erg blij met jou als therapeut. Je ziet direct waar de schoen wringt en daardoor kon ik aan de slag gaan. De band met Jacky is nog beter geworden en ik vind hem ook blijer dan voorheen.

Ik kan je aanbevelen bij iedereen die problemen heeft met z’n huisdier.

Ik vind je top!

Groetjes, Nettie

Oorzaken van agressie

Blaffen en uitvallen naar honden kan verschillende oorzaken hebben. Om te achterhalen waarom een hond dit gedrag vertoont, is het belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak is van dit gedrag en wat de houding en het gedrag van je hond is. Pas als ik deze informatie heb, kan een gericht advies gegeven worden die aansluit bij de reden waarom je hond dit gedrag vertoont. Hoe ik werk is dat ik met mensen een afspraak maak voor een gedragsconsult.

Agressie naar soortgenoten

Agressie is een wezenlijk onderdeel van de communicatie bij honden. Het heeft verschillende functies waaronder het regelen van de rangrelatie en het beschermen van eigen belangen. Bijten is slechts een onderdeel in het gedragssysteem agressie. Fixeren, grommen en het laten zien van de tanden zijn allemaal gedragingen die onder agressie vallen. Een hond die af en toe naar een soortgenoot snauwt of gromt is niet vals, maar communiceert naar de ander dat hij met rust gelaten wil worden. Een probleem wordt het wanneer de agressie een doel op zich lijkt te worden. Het is van belang de oorzaak van de agressie te achterhalen. Meestal is dominantie niet de oorzaak van agressie tussen soortgenoten. Maar wat is het dan wel? Lees via deze link meer over agressie naar soortgenoten.