Pikken van spullen en opspringen

Marieke is een ochtend bij mij geweest voor onze Boxer Lara. Voor de afspraak heb ik een lijst ingevuld over Lara, zodat Marieke zich kon voorbereiden. Ze heeft Lara een ochtend geobserveerd. Marieke kwam tot de conclusie dat Lara binnen ons gezin op dezelfde voet stond als ik en dat ze daardoor niet goed luistert. Het pikken van spullen was alleen maar aandacht vragen, evenals het niet met rust kunnen laten van ons en eventuele visite.

Dezelfde ochtend heeft Marieke het werken met de ‘discs’ aan Lara geleerd en mij uitgelegd. En ik moet zeggen die dingen!! daar heeft ze ontzag voor! Verder ben ik aan de slag gegaan met de verslagen die ik van Marieke nog diezelfde avond heb ontvangen en ik heb dagelijks met Lara geoefend en echt het werkt!

Nu zijn we inmiddels bijna twee maanden verder. Lara haalt bijna niets meer weg en als het nog een keer gebeurd kan ik het met één commando “los” terugkrijgen. Ze krijgt elke dag meer dan genoeg aandacht van ons allemaal, maar alleen als wij dat willen en niet als zij er om komt vragen. Verder blijft het natuurlijk een jonge hond en een boxer; super druk en heel enthousiast als er iemand komt. Maar ze springt niet meer, blijft redelijk goed in haar mand liggen en probeert niet meer bij de visite in de stoel te gaan liggen.

De Nazorg

De nazorg die Marieke ons gegeven heeft heb ik als héél fijn ervaren. Altijd kunnen bellen of een mailtje waar je snel antwoord op krijgt. Dit geeft je vertrouwen dat het goed komt en dat je het niet alleen hoeft te doen. Uiteraard is het wel de taak van het ‘baasje’ om te blijven oefenen en consequent te blijven. Zeker bij Lara is dat erg nodig. Maar zoals het nu gaat is het prima!

Marieke, bedankt voor je wijze lessen!

Rita uit Veghel

Locatie

Marieke van der Burgt
De Hemel 4
5465 RB Veghel – Zijtaart

Openingstijden

Alleen op afspraak

Neem contact op

Aangesloten bij

Erkend door