Niet luisteren

Na een gedragsconsult heeft Marieke mij uitgelegd dat Dirkje de baas in huis was en dat dit voor ons allebei een onprettige situatie was. Dirkje is immers geen hond die graag de touwtjes in handen wilde hebben en dit maakte mijn hond ook onrustig. Ook vertelde ze dat een kruising Border Collie veel lichamelijke en geestelijke uitdaging zoekt.

Door mijn handicap was het moeilijk om met al de tips van Marieke aan de slag te gaan en heb ik besloten dat ik privéles wilde hebben. Marieke gaf me alle tijd om mezelf aan te passen en me te ontwikkelen als een goede leider. Ze leerde mij dat de manier van mijn stemgebruik erg belangrijk is. Langzaam en met veel ups en downs is het gedrag verbeterd.

privélessen

Ik heb Dirkje vele commando’s geleerd zoals zit, af en sta, maar ook spelletjes zoals de bal brengen en zoekspelletjes. Daarbij hebben we mogelijkheden besproken om haar beter uit te kunnen laten. Er is een knop aan mijn rolstoel gemaakt zodat ze nu lekker langs de rolstoel mee kan gaan wandelen. Dit vinden we beide erg leuk. Wat kunnen we genieten van samen een boodschap doen of een leuke wandeling.

Hoe moeilijk het in het begin ook was. Ik heb er nooit spijt van gehad om Dirkje te hebben en dankzij jou heb ik een heerlijke hond. Dit zou ik iedere andere hondenbezitter willen adviseren: Blijf niet aanmodderen, maar schakel deskundige hulp in. Je krijgt er zoveel voor terug.

Bedankt Marieke!

Groetjes Suzanne en een poot van Dirkje

Locatie

Marieke van der Burgt
De Hemel 4
5465 RB Veghel – Zijtaart

Openingstijden

Alleen op afspraak

Neem contact op

Aangesloten bij

Erkend door