Niet alleen thuis zijn

Mijn hond Donker kan niet alleen thuis zijn. Hij is een grote Munsterlander, is een geweldige, leuke en energieke hond. Ik heb al heel mijn leven honden (Donder is nummer 8). Met al mijn ervaring kreeg ik dit probleem niet opgelost. Wanneer ik van huis wegging dan leverde dit een heel concert op van huilen, blaffen en janken. Uit een video-opname, die ik gemaakt had voordat we bij Marieke terecht konden bleek dat hij alle banken, stoelen en zelfs de vensterbank op en af rende wanneer ik niet thuis was.

Ik was ten einde raad

Marieke bestudeerde de vragenlijst en de video-opname. Naar aanleiding van haar bevindingen, werd een plan opgesteld om dit gedrag aan te pakken. Met behulp van vrienden en buren is er voor gezorgd dat Donder in het begin helemaal niet meer alleen hoefde te zijn. De rituelen die Donder verbond met het weggaan van mij, voerde ik ook uit wanneer ik gewoon thuis bleef.

Nadat dit effect had op zijn gedrag ben ik telkens even weggegaan. Daarna ben ik steeds langer weggegaan, elke keer wanneer ik langer weg was bleef er iemand bij hem. Marieke hielp me om een goed plan van aanpak te maken. ’s Nachts sliep Donder op mijn slaapkamer. Dit heb ik afgebouwd door zijn mand steeds een stuk verder weg te zetten, dit was van te voren overigens niet mogelijk .

Op het ogenblik is het zo dat ik ruim 2 uur weg kan zijn zonder dat dit problemen oplevert. Dit ga ik nog verder uitbouwen, maar het is al een groot geluk dat ik nu gewoon weg kan gaan zonder bang te moeten zijn dat het voor hem zo veel stress oplevert.

Zonder de goede adviezen en begeleiding van Marieke van der Burgt zaten we nu nog met een afhankelijke hond die het niet aankon om alleen gelaten te worden.

Bedankt Marieke

Locatie

Marieke van der Burgt
De Hemel 4
5465 RB Veghel – Zijtaart

Openingstijden

Alleen op afspraak

Neem contact op

Aangesloten bij

Erkend door