Puppytest werkwijze en kosten

Als fokker biedt de puppytest u de mogelijkheid om een onafhankelijke buitenstaander gericht te laten kijken naar karaktereigenschappen van uw pups. Onderdelen uit de test zijn gericht op mensgerichtheid, het karakter, het herstelvermogen na een schrikreactie en de bereidheid tot werken. Alle informatie bij elkaar geeft een goed beeld van de pup. Vaak zal dit het beeld dat u had van deze pup wel bevestigen. Soms ziet u tijdens het testen echter ineens toch onverwachte kanten van uw pup.

De puppytest vindt altijd plaats bij de fokker en wordt bij voorkeur uitgevoerd op een leeftijd tussen de 6 en 7 weken. De pup is dan oud genoeg om op alle prikkels te kunnen reageren (omdat al zijn zintuigen zijn ontwikkeld), maar heeft nog niet zoveel geleerd dat dit van invloed kan zijn op de test. Immers, er wordt getest op aangeboren gedrag en niet op aangeleerd gedrag.

Het karakterprofiel

Aan het einde van de puppytest stel ik voor elke pup een karakterprofiel op. Met behulp van een formulier geef ik aan welke eigenschappen ik heb waargenomen en in welke mate. Zo ontstaat een genuanceerd beeld van het type en het temperament van uw pup. Is de pup bijvoorbeeld geschikt om een favoriete sport te beoefenen? Kan hij het beste geplaatst worden bij een gezin met (jonge) kinderen? Of is hij beter op zijn plek bij een (ouder) echtpaar zonder kinderen?

Net als ieder mens heeft iedere hond een geheel eigen, uniek karakter en dus ook een eigen ‘gebruiksaanwijzing’. Wie gevoel heeft voor het karakter van zijn hond en er bij de training en opvoeding rekening mee houdt, zal (als hij het goed doet) een geweldige kameraad krijgen.

Het karakterprofiel van de puppytest is een soort ‘reiswijzer’. De nieuwe eigenaar kan tijdens de opvoeding rekening houden met het karakterprofiel dat uit de puppytest is gekomen. Zo kan de nieuwe eigenaar uw pup op laten groeien tot een prettige huishond.

De kosten van een puppytest zijn € 20,00 per pup. Dit is inclusief de voorbereidingstijd, de test en het opmaken van het karakterprofiel. Voor nesten kleiner dan 5 pups, zijn de kosten € 120,00 per nest. Genoemde bedragen zijn exclusief reiskostenvergoeding.

Locatie

Marieke van der Burgt
De Hemel 4
5465 RB Veghel – Zijtaart

Openingstijden

Alleen op afspraak

Neem contact op

Werkzaam bij

Erkend door