"Volg Marieke van der Burgt
Als u ook interesse heeft in diverse voorkomende gedragsproblemen"
Leren om alleen te zijn

Leren om alleen te zijn

Gijs is nu een jaar oud. Hij kwam bij mij toen hij ongeveer 8 weken oud was. Gijs is een Friese Stabij/ Heidewachtel. Hij is mijn eerste hondje, het was dus allemaal even wennen voor mij en hem toen hij bij me kwam. Ik merkte vrij snel dat Gijs veel moeite had met alleen zijn, hij piepte en blafte dan veel. Iemand met professionele ervaring in honden keek al snel met me mee maar het lukte ons samen niet om Gijs ontspannen te laten zijn.  

Lees verder

Bang bij de dierenarts

Bang bij de dierenarts

Marieke had ons eerder naar volle tevredenheid geholpen. Daarom hebben we haar zonder twijfel weer gevraagd, nadat Milly door een ingescheurde nagel en het verwijderen hiervan door de dierenarts erg bang was geworden, zowel van het naar de dierenarts gaan als het aan haar pootjes komen.

Lees verder

Thuisconsult bij Marieke van der Burgt

Thuisconsult bij Marieke van der Burgt

Een thuisconsult bij Marieke van der Burgt. Hadden we dit maar eerder gedaan! We hebben met onze Wheaten Ziva van 6 maanden een thuisconsult afgesproken met Marieke. Ziva en ik spraken niet dezelfde taal zeg maar, wat veel onrust bij beide gaf. Dit uitte zich in opspringen tegen mensen, springen op de bank, binnen graven, haar mand kapot bijten, vaak de gekke 5 minuten hebben, weinig slapen etc). We wilden graag dat Ziva wat meer rust in haar koppie zou krijgen!

Lees verder

Lola, onze geadopteerde Mechelse Herder

Lola, onze geadopteerde Mechelse Herder

Voordat wij onze Mechelse Herder, Lola, hebben overgenomen van haar vorige bazinnetje hebben wij al contact met Marieke van de Burgt opgenomen om met haar even over de adoptie te sparren. Nadat wij Lola hebben geadopteerd zijn we meteen gestart met 5 privélessen. Doel was om Lola goed te leren kennen, gedragsproblemen te voorkomen en dat ze keurig aan de riem zou gaan lopen. Ook de aanschaf en uitleg van een juiste riem werd duidelijk uitgelegd op ons verzoek en welke speeltjes geschikt zijn.

Lees verder

privélessen met Sill

privélessen met Sill

Sill is ’n schapendoes van nu 11 maanden, en heeft  alleen ’n puppycursus gevolgd bij ’n niet nader te noemen hondenschool. Door corona werden  steeds de vervolgcursussen uitgesteld.

Door dat dit onze 3e does is, dachten wij dat gaat ook wel lukken zonder cursus. Niets is minder waar.

In 5 privélessen hebben wij bereikt met onze Sill wat onze doelstelling was. Onder zeer deskundige leiding van gedragsdeskundige Marieke van der Burgt, wat ’n vakvrouw!!!

Wij kunnen het een ieder zeer aanbevelen, Marieke heeft zoveel ervaring, met simpele aanwijzingen en commando’s en  natuurlijk veel oefenen hebben wij in zeer korte tijd bereikt wat we voor ogen hadden. (en  ’n schapendoes kan eigenwijs zijn)

Mochten we in de toekomst vragen hebben of evt.nog ’n paar lessen nodig hebben weten we waar we moeten zijn.

 

Hartelijke groet,

Piet en Marian Verhoeven en ’n ? van Sill

 

Bij een privé-training krijgt u één-op-één les. Het voordeel hiervan is dat de training precies op maat wordt gegeven en dat u alleen aan die oefeningen werkt die voor u en uw hond belangrijk zijn. De trainingen vinden plaats bij u thuis of op een door u uitgekozen locatie (bijvoorbeeld in mijn gedragspraktijk), wanneer het u uitkomt. Zo hebben we samen alle aandacht voor uw hond en wordt uw hond ook niet afgeleid door andere honden. Hoeveel lessen er nodig zijn hangt af van de hoeveelheid vragen, het leervermogen van uw hond en uw inzet. Elke les duurt drie kwartier. Voor vragen en/of ondersteuning mag u tussen de afgesproken lessen altijd mailen of bellen.Wilt u meer weten over de werkwijze van de privélessen? Klik dan hier

Kynologisch instructeur is geen beschermde titel. Iedereen mag zich zo noemen. Om mezelf te kunnen onderscheiden als professioneel instructeur ben ik gecertificeerd bij de SPPD

Lees verder

Privélessen bij Marieke

Privélessen bij Marieke

Ik ben met Chester, onze Zwitserse Herder naar een puppycursus gegaan. Dit was een puppycursus bij Dog masters in Berlicum. Chester was erg druk in de les en ik kreeg bijna geen aandacht van hem. We kwamen er na ongeveer 4 x trainen achter dat dit niet de training was voor ons. Ik vond de uitleg moeilijk te begrijpen en ik zag dat Chester vaak ging liggen omdat hij zelf ook niet meer begreep wat er van hem werd verlangd. We zijn op zoek gegaan naar een nieuwe cursus en kwamen terecht bij Dogminded, maar helaas kreeg ik hier niet wat we nodig hadden. Ik was inmiddels behoorlijk onzeker en Chester luisterde nog steeds niet naar mijn zin. Ik ging op zoek naar iemand die privélessen gaf.

Lees verder

Blaffen door Bram

Blaffen door Bram

Het overmatig blaffen van Bram begon een probleem te worden. Ik was gewend om te horen “als de hond …..(a)…. doet, dan doe jij…..(b)….” maar nu ging dat heel anders. Blaffen kan de hond bijv uit angst of uit agressie of uit enthousiasme etc. Hoe je daarop moet reageren is afhankelijk van die oorzaak voor het blaffen en de gevoeligheid van de hond. Hondengedragstherapeut Marieke van Tinley Gedragstherapie observeerde, stelde vragen en probeerde gedrag soms uit te lokken om zo tot een heel persoonlijk plan van aanpak te komen. Ze legde uit wat ze zag en wat dat betekend. Na het bezoek van Marieke ben ik mijn hond heel anders gaan benaderen (hij bleek niet dominant maar juist een pleaser die gewoon heel druk is en daardoor moeite heeft met concentratie). Het gaat nu al super veel beter en ik kan weer van mijn hond genieten!

Carla Kramer Eindhoven , Noord-Brabant
Jun 09, 2020

 

Werkwijze

Gedragstherapie voor honden is de oplossing om gedragsproblemen te verhelpen. Het is een praktisch en oplossingsgericht traject. U krijgt inzicht in het gedrag van uw hond. Na afloop ontvangt u een plan van aanpak waarmee u zelf aan de slag kunt.

Afhankelijk van het probleem omvat het traject een gedragsconsult van 1,5 uur of een plusconsult van 2,5 uur, nazorg en begeleiding. Voor de meeste problemen is een gedragsconsult voldoende. Bij meerdere, of complexe, problemen waarbij intensieve begeleiding en/of training nodig is, is een plusconsult vaak noodzakelijk. Gedragstherapie is dus een traject bestaande uit een huisbezoek of locatie, gedragsanalyse, behandelplan en nazorg. Klink hier voor de kosten.

Lees verder

blaffen en uitvallen naar honden

blaffen en uitvallen naar honden

Hoi Marieke,

Nogmaals dank voor je goede adviezen! Het blaffen en uitvallen naar andere honden is bijna helemaal weg. Ik kan weer rustig en met plezier wandelen met Jacky. Wat is het gedrag van Jacky verbeterd. Ik kan me nog heel goed voorstellen hoe ik me voelde als er een hond aan kwam. Jacky blafte hij erg en trok me bijna omver. Na twee weken is het al enorm verbeterd en zal helemaal goed komen dankzij de handvatten die je me hebt gegeven.

Lees verder

Slechte socialisatie bij Puk

Slechte socialisatie bij Puk

Pas later realiseerde ik me dat Puk een slechte socialisatie heeft gehad. Puk was vier maanden oud toen zij bij ons in het gezin kwam. Ons gezin bestaat uit Petra, Linda, zoon Bart (17 jaar) en een Labradoodle Moos van 1 jaar . Ik heb samen met Bart Puk opgehaald bij de fokker. Deze fokker had meerdere rassen en vele pups. Ik had al wel eens gelezen dat ik dan veel vragen moest stellen. Ik kreeg allerlei geruststellende antwoorden. Puk mocht direct mee en er werd verteld dat hij een Cockapoo was. Een opkomend ras overgewaaid uit Engeland, maar wij houden het op een mooie kruising.

Lees verder

Angst voor vuurwerk

Angst voor vuurwerk

Jill had angst voor vuurwerk!

Onze Flatcoat Retriever van 4 jaar had enorm veel last van vuurwerk en harde geluiden. We hebben van alles geprobeerd van vuurwerk training en veel gelezen op internet en cd’s met harde geluiden beluisterd maar niks hielp.

Lees verder

Mijn hondje kon niet alleen zijn zonder te blaffen

Mijn hondje kon niet alleen zijn zonder te blaffen

Waarschijnlijk lees jij deze review omdat je met je handen in haar zit over het gedrag van jouw huisdier. In ieder geval… Zo zat ik er 2,5e maand geleden bij. Mijn 11-jarige Jack Russel Bobedi kon niet alleen thuis zijn zonder te blaffen en binnen te plassen. Ze blafte aan één stuk door vanaf het moment dat ik uit beeld was. Doordat ik alleen ben en fulltime werk, moet Bobedi iedere dag wel een paar uurtjes alleen zijn. Dat zou natuurlijk ook gewoon moeten kunnen! Ik zocht al jaren online veel tips en trics op tegen verlatingsangst. Schafte van alles aan wat zou moeten werken en probeerde verschillende oefeningen uit. Maar niks hielp echt…

Lees verder

Van pispaal tot kampioen

Van pispaal tot kampioen

18 oktober 2019, Brabants Dagblad

Marieke van der Burgt uit Zijtaart werd pas met haar hond Nessy Nederlandse Kampioen Speurhonden. ,,Nessy kiest pas als ze het echt zeker weet. Knap.’’

Soms besef je pas achteraf dat iets wat negatief was, uiteindelijk leidde tot iets heel moois. Het overkwam Marieke van der Burgt uit Zijtaart. Ze wilde als meisje al iets met dieren doen, het liefst met paarden. Maar haar ouders zeiden: ‘daar is geen droog brood in te verdienen. Ga jij maar iets anders doen.’ Ze werd administratief medewerkster bij een supermarktketen. Al bleef werken met dieren haar droom. En toen was daar dat ongeluk, waarbij ze haar bekken brak. Ze belandde in de WAO. Daar zat ze dan, arbeidsongeschikt met zeeën van tijd en nog steeds een berg liefde voor dieren. ,, Ik ben toen vrijwilliger geworden bij dierenopvangcentrum HokaZo in Uden. Later heb ik hier ook een betaalde baan gehad. Met paarden werken, dat zit er niet meer in na die bekkenbreuk. Maar met andere dieren wel degelijk.’’ Ze volgde de opleiding tot gedragstherapeute voor honden, katten en konijnen. ‘’

Lees verder

Hond en katten aan elkaar laten wennen

Hond en katten aan elkaar laten wennen

Mijn huishouden van de dieren bestaat uit Mahjong (Ragdoll kater), Dobby (Maine Coon poes) en Rani (Drentsche Patrijshond). Alle drie onwijs lieve dieren, maar ik kon de hond en de katten niet aan elkaar laten wennen. Onderling klikte het nog niet zo. Ze maakten geen ruzie maar sinds Rani er is ( 2 jaar) zaten de katten boven of op de trap. Ik merkte aan de katten dat ze erg graag bij mij wilde zijn. Dit was helaas niet mogelijk, want op het moment dat ze beneden kwamen werden ze plat gewalst door Rani, die dan met ze wilde spelen. Op advies van een vriendin ben ik bij Marieke van de Burgt, van Tinley Gedragstherapie voor Dieren terecht gekomen.

Lees verder

Sam kan niet alleen zijn

Sam kan niet alleen zijn

Sinds begin november zijn we de trotse eigenaar van een kruising Labrador puppy, genaamd Sam waarbij hij vanaf het begin moeite had met alleen zijn. Sam had een moeilijke start, want hij kreeg vrij snel een darminfectie. Sam had hierdoor flinke diarree en poepte ook in de bench. Telkens als ik even van huis was, zat zijn hele bench onder de ontlasting. Soms zat Sam zelf ook onder. Hij is door de dierenarts behandeld, maar het heeft wel ongeveer 3 weken geduurd voordat Sam was hersteld. Toen de diarree over was bleek Sam verlatingsangst te hebben ontwikkeld.

Lees verder

Rottweiler Yuka zal nooit een slaafse volger worden

Rottweiler Yuka zal nooit een slaafse volger worden

Na de veel te vroege dood van mijn vorige Rottweiler reu kreeg ik van de fokker een teefje van 5 maanden oud. Zij was op 8 weken leeftijd geplaatst en binnen een paar dagen wegens familieomstandigheden weer terug gebracht. Bij de fokker heeft ze vooral in de kennel gezeten. Hij ging er wel een klein stukje mee lopen en ze lag ook in zijn kantoor. Ze mocht op de bank en op de tafel. Verder moest ze zichzelf vermaken. Dit heeft ze dan ook gedaan door het jagen op blaadjes in de buitenkennel.

Lees verder

Kyra is dement

Kyra is dement

Ik heb Marieke ingeschakeld omdat Kyra sinds mijn verhuizing blafte als ik afwezig was. De buren hadden aangegeven dat ze Kyra hoorde blaffen en dit vond ik zelf ook erg vervelend, zowel voor de buren als voor Kyra. Tijdens de afspraak is er veel op zijn plaats gevallen. Marieke stelde veel vragen en observeerde Kyra actief. Marieke gaf hierna aan dat ze verwachtte dat Kyra dementie verschijnselen vertoonde.

Lees verder

Angst voor de dierenarts

Angst voor de dierenarts

Kaya is een lieve aanhankelijke Rottweiler van ongeveer 1 jaar oud, maar ze werd steeds banger voor medische handelingen. Wij hebben daarom een doorverwijzing gehad van de dierenarts en contact met Marieke gezocht. Kaya vertoonde het angstige gedrag de eerste keer toen ze een oogontsteking had. Ze wilde niet dat de dierenarts aan haar oog kwam en uiteindelijk probeerde ze zelfs te happen. Na deze gebeurtenis was het ook niet meer mogelijk om het oog thuis te zalven. Kaya vertoonde grote angst, wilde zichzelf losrukken en deed ontsnappingspogingen. We zijn hier enorm van geschrokken, zeker omdat Kaya normaal gesproken een hele lieve zachtaardige hond is.

Lees verder

Yuma vertoont agressie

Yuma vertoont agressie

Yuma is een teefje van 5 jaar oud; een kruising type herder, afkomstig uit Bulgarije. Haar vorige eigenaresse durfde Yuma wegens de geboorte van haar baby niet langer te houden. Wij begrepen uit het kennismakingsgesprek dat Yuma een zeer angstige hond was. Ze kon soms angst-agressie vertonen door in de lucht te happen. Dit weerhield ons er echter niet van haar te adopteren.

Lees verder

Spike en onze kleinzoon

Spike en onze kleinzoon

Sinds december 2008 hebben wij een lieve, levendige Jack-Russell genaamd Spike, in ons leven. Wij hebben ons best gedaan hem goed op te voeden (puppy-cursus, vervolgcursus). Hij is onze eerste hond. We dachten, ’n leuk klein hondje, dat gaat ons lukken.

Inmiddels zijn we erachter gekomen dat ‘n Jack-Russell een echte hond is en ook een jachthond, voor weinig dingen bang. Als kleine jager jaagt hij op alles wat snel beweegt. De stofzuiger, de dweil , de bezem, de hark. Dit jagen ging gepaard met hard blaffen en bijten in het object.

Lees verder

Hulp voor onze Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Hulp voor onze Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Wij hebben Tinley -gedragstherapeute Marieke benaderd voor hulp voor onze jonge Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Marieke heeft aan de hand van filmopnames en een uitgebreid vraaggesprek onze Toller geanalyseerd. Ze heeft ons hierna handvaten gegeven om Brandy beter te begrijpen en ze heeft de verbeterpunten met aanpak en uitleg op papier gezet. Wij konden dit thuis nog door konden lezen en in praktijk konden brengen.

Lees verder

Locatie

Marieke van der Burgt
De Hemel 4
5465 RB Veghel – Zijtaart

Openingstijden

Alleen op afspraak

Neem contact op

Werkzaam bij

Erkend door