"Volg Marieke van der Burgt
Als u ook interesse heeft in diverse voorkomende gedragsproblemen"
Overmatig likken

Overmatig likken

Noa, één van onze konijnen bleef maar overmatig likken aan de voetzolen van haar achterpoten. Ze likte zoveel, waardoor de vacht en de voetzolen steeds verder kapot gingen. We zijn met Nola naar de dierenarts geweest en die dacht dat het sore hocks waren. We hebben de ondergrond van het hok aangepast, maar er was helaas geen verbeteringen. Nola bleef likken.

Nola ging steeds meer likken en al snel breidde de kale plekken uit naar voorpootjes en enkels. We zijn vervolgens weer naar de dierenarts geweest en Nola kreeg antibiotica omdat de dierenarts dacht dat het iets van binnenuit iets zou zijn. De antibiotica hielp een beetje, maar had niet de oorzaak van het probleemgedrag aangepakt en Nola bleef overmatig likken.  

Lees verder

Koppeling konijnen Piraat en Lilly

Koppeling konijnen Piraat en Lilly

Na de mislukte koppeling van Piraat en Lilly zijn we op het internet gaan zoeken naar een konijnen gedragsdeskundige. Dit omdat beide konijnen te leuk zijn om het zomaar op te geven. Lilly is in februari erbij gekomen nadat de vriendin van Piraat was overleden. De koppeling verliep niet goed. De koppeling met zijn vorige vriendin was ook heel moeizaam.

Bij het zoeken naar een gedragsdeskundige zijn we uitgekomen bij Marieke.  Na haar website gelezen te hebben, heb ik haar een mail gestuurd met de uitleg van de konijnen en mijn hulpvraag.

Binnen een dag had ik antwoord en hebben we een anamnese formulier ingevuld van beide konijnen. Daarna hebben wij een videobel afspraak gemaakt. Ik heb had ook video’s gestuurd van het gedrag van Piraat en Lilly. Samen met Marieke een behandelplan opgesteld waarin wij steeds kleine stapjes gingen zetten.  Wat heel fijn was, dat ik via de app contact kon hebben met Marieke om de successen te vieren en minder leuke momenten te delen.

Lees verder

Onze konijnen hebben ruzie

Onze konijnen hebben ruzie

Marieke heeft ons heel erg goed geholpen via een telefonisch consult. Onze konijnen Choco en Caramel zaten al een hele tijd goed samen en ineens hadden ze ruzie. Ze konden daarna niet meer met elkaar overweg. We probeerden ze samen te zetten, maar het ging niet. Omdat we iets verder weg woonden hebben we gekozen voor een telefonisch consult.

Lees verder

Koppelen van konijnen

Koppelen van konijnen

Danielle wilde haar nieuwe konijnen koppelen. Helaas was dit tot nu toe niet succesvol verlopen. In onderstaande reactie lees je haar ervaring.

Hoi Marieke,

We zijn blij dat we een afspraak met je hebben gemaakt. Het koppelen van onze konijnen is goed gegaan. Ruim een week zitten Lucky en Gerdie nu bij elkaar en dat gaat goed. Zij zit soms achter hem aan (dominantie of om te spelen) en dan rent hij nog wel weg, niet van angst maar dan is ze wat te druk voor hem. Een vrolijk gezicht, hij heeft er geen last van. Ze liggen vaak samen te soezen en eten ook meestal uit hetzelfde bakje tegelijkertijd.

Lees verder

Onzindelijkheid

Beste Marieke van der Burgt,

Ik wilde je even laten weten dat de onzindelijkheid van Domino nu bijna over is. Ik ben blij met het resultaat tot nu toe en ik heb alle vertrouwen dat Domino weer helemaal zindelijk wordt.

Lees verder

Onzindelijkheid bij Franse Hangoor Willem

Onzindelijkheid bij Franse Hangoor Willem

Willem, onze Franse Hangoor vertoonde onzindelijkheid. Doordat zijn achterste nat werd, kreeg hij urinebrand. We zijn door de dierenarts naar een specialist doorverwezen die lichamelijke oorzaken had uitgesloten. Hierna heb ik het telefoonnummer van Marieke van der Burgt gekregen. Onze Willem was toen wel 5 tot 6 keer per dag in het nachtverblijf en leek erg ongelukkig.

Lees verder

Agressie naar mensen

Agressie naar mensen

Ik heb Lola gezien wegens het vertonen van probleemgedrag. Lola vertoonde namelijk agressie naar Stefanie. Deze agressie uitte zich in een aanvallen en bijten in haar hand, zodra ze het verblijf schoon wilde maken. Hierbij een update van Stefanie

Beste Marieke,

Hier nog even een korte update van Lola. Het gaat veel beter met Lola na je adviezen. Lola reageert bijna niet meer agressief naar mij. Ik merk dat het scheiden van eten en schoonmaken al helpt om de stress te verminderen. Ik kan haar gedrag steeds beter begrijpen en zie ook wanneer ze angstig gaat reageren.

Lees verder

Graven in bloempotten en slopen van kleden

Graven in bloempotten en slopen van kleden

Ons huiskonijn was aan het graven op ongewenste plekken. Enige tijd geleden hebben we Marieke van der Burgt ingeschakeld voor ons konijn Hobbel. Wij willen het beste voor ons konijn en vinden het belangrijk dat hij vrij in huis kan rondlopen. Wanneer we niet opletten ging Hobbel graven in de kleden op de bank of in de bloempotten. Hierdoor moesten we Hobbel steeds corrigeren en dat voelde niet goed. Hij werd ook een beetje bang voor ons. We hebben met Marieke een afspraak gemaakt voor een telefonisch consult. We moesten een vragenlijst invullen en we hebben video’s gestuurd van het probleemgedrag.

Lees verder

Locatie

Marieke van der Burgt
De Hemel 4
5465 RB Veghel – Zijtaart

Openingstijden

Alleen op afspraak

Neem contact op

Werkzaam bij

Erkend door