"Volg Marieke van der Burgt
Als u ook interesse heeft in diverse voorkomende gedragsproblemen"
Kattengedrag bestuderen met Marieke van der Burgt

Kattengedrag bestuderen met Marieke van der Burgt

Veronica blad geschreven door Bob Ross, oktober 2019

Rob neemt een kijkje in de workshop kattengedrag bij Tinley Academie

Nadat ik mijn kat om toestemming heb gevraagd, vertrek ik maar Veenendaal, voor de workshop kattengedrag bestuderen bij Tinley Academie. De huiskat (Felis silvertris catus) belichaamt immers de grootste hobby van ons allemaal. Alleen al in Nederland trippelen er zo’n 2,7 miljoen en rond, tegen slechts 1,5 miljoen honden. En dan kan het geen kwaad om het doen en laten die eigenzinnige beesten eens goed onder loep te nemen. Namens de Tinley Academie geeft dier gedragstherapeut Marieke van der Burgt daartoe workshops kattengedrag.

Lees verder

Geen poep meer naast de kattenbak

Geen poep meer naast de kattenbak

Eindelijk geen poep meer naast de kattenbak. Silar weer zuiver. Onze Main Coon Silar poepte al een jaar in huis. We moesten bijna iedere dag poep ruimen. Toen we het bijna opgaven en onze Main Coon weg wilde geven, besloten we op advies van meerdere contact op te nemen met kattengedragsdeskundige Marieke van der Burgt werkzaam bij Tinley Gedragtherapie.


Voor de afspraak hebben we foto’s gestuurd van de plekken waar Silar poepte en een vragenlijst ingevuld. Tijdens de afspraak van 2,5 uur bij ons thuis had Marieke na een uitgebreide observatie en het stellen van vele vragen precies door wat de oplossing zou zijn. We kregen zoveel inzicht in het probleem. Dit hadden we niet verwacht. Na de afspraak kregen we nog een kort verslag waarin alle tips en adviezen stonden. Nadat we alles hadden toegepast, bleek ook hier een wonder mogelijk. Silar was weer zuiver.

Lees verder

Hond en katten aan elkaar laten wennen

Hond en katten aan elkaar laten wennen

Mijn huishouden van de dieren bestaat uit Mahjong (Ragdoll kater), Dobby (Maine Coon poes) en Rani (Drentsche Patrijshond). Alle drie onwijs lieve dieren, maar ik kon de hond en de katten niet aan elkaar laten wennen. Onderling klikte het nog niet zo. Ze maakten geen ruzie maar sinds Rani er is ( 2 jaar) zaten de katten boven of op de trap. Ik merkte aan de katten dat ze erg graag bij mij wilde zijn. Dit was helaas niet mogelijk, want op het moment dat ze beneden kwamen werden ze plat gewalst door Rani, die dan met ze wilde spelen. Op advies van een vriendin ben ik bij Marieke van de Burgt, van Tinley Gedragstherapie voor Dieren terecht gekomen.

Lees verder

Agressie tussen onze katten

Agressie tussen onze katten

“Tetje durfde niet eens meer uit de badkamer te komen”

Wij hebben 3 katten, Flipje (18 jaar, helaas onlangs overleden), Tetje (7 jaar) en Kunnus (3 jaar). Ondanks onze ervaring met katten, wisten we ons op een bepaald moment geen raad meer met onze beestjes. Marieke hebben we leren kennen via onze werkzaamheden bij het dierenasiel Hokazo in Uden.

Lees verder

Onzindelijkheid bij katten

Onzindelijkheid bij katten

Onzindelijkheid bij katten is een veelvoorkomend probleem. Hieronder lees je de ervaring van Claudia met haar kat Binky.

Ineens was mijn kat onzindelijk, hij plaste op verschillende plaatsen in huis. Het gedrag was ineens ontstaan en ik wilde advies hoe ik mijn kat moest straffen als hij had binnen geplast. Marieke hoorde mijn verhaal aan en stelde enkele vragen.

Lees verder

Bang in nieuwe leefomgeving

Bang in nieuwe leefomgeving

Thuis gekomen met onze zojuist gekochte 1 jaar oude Maine Coons, verheugden wij ons om ze in ons huis rond te zien lopen. Deze illusie zijn wij snel kwijt geraakt. Zodra de draagmandjes open gingen in de opslagplaats/garage, verstopte beide katten zich hoog boven en achter een aantal kasten. Dit hebben zij bijna 4 weken volgehouden. Na de eerste week hadden wij een camera opgehangen, zodat wij konden zien dat ze nog leefden en zagen dat ze ’s nachts naar beneden kwamen om te eten. Allerlei pogingen zijn door ons ondernomen om ze te laten wennen zonder resultaat.

Lees verder

Coco plaste en poepte in huis

Coco plaste en poepte in huis

Anderhalf jaar geleden hadden wij nog 3 poezen; Thatcher onze eigenwijze, blauwe britse korthaar en de lieve, aanhankelijke Ragdoll zusjes Coco en Chanel. Een paar jaar geleden is zonder enige aanleiding of verandering Chanel binnen gaan plassen. Wel een aantal keren per dag en ongeveer steeds op dezelfde plaats in de keuken. De dierenarts constateerde dat Chanel lichamelijk niets mankeerde en dacht dat stress en de onderlinge verhouding van onze poezen wellicht de oorzaak was van het binnen plassen. Omdat de situatie onhoudbaar was, de uitgebeten houten vloer en de stank die er niet meer uit te krijgen was, hebben we uiteindelijk besloten om een nieuw, goed tehuis voor haar te zoeken.

Lees verder

Extreme angst bij kat Fleur

Fleur vertoonde extreme angst en kwam sinds kort niet meer uit onze slaapkamerkast. Voorheen was ze wel eens bang en kroop ze wel eens in de kast, maar nu kwam ze er niet meer uit. Tijdens het gedragsconsult kwamen we erachter dat een onweersbui voor de ontwikkeling van dit gedrag heeft gezorgd.

Lees verder

Agressie naar eigenaresse

Ik leerde Marieke kennen nadat ik hulp heb gezocht voor mijn kat Pien. De dierenarts gaf me haar telefoonnummer en na een kort intakegesprek heb ik een afspraak gemaakt. Pien, mijn poes van 3 jaar had me vanuit het niets gebeten.Ze had hiervoor al vaker uitvallen gedaan, maar deze keer was het raak. Er stonden krassen van haar nagels in mijn benen.

Lees verder

Locatie

Marieke van der Burgt
De Hemel 4
5465 RB Veghel – Zijtaart

Openingstijden

Alleen op afspraak

Neem contact op

Werkzaam bij

Erkend door