Ruby is agressief naar ons

Bij de intrede van Ruby in ons gezin, vertoonde Ruby al direct agressie naar onze andere hond Pasja, ook een Boerenfox (teefje) van 9 jaar. Het heeft een hele tijd geduurd voor de rangorde was bepaald. Ruby vertoonde ook agressief gedrag naar ons, als eigenaren. Hij heeft ons ook daadwerkelijk tot bloedens toe gebeten. Dit was voor ons de bekende druppel en toen werd het tijd om actie te ondernemen en is Marieke  ‘in beeld’ gekomen.

Marieke is bij ons in huis geweest voor een gedragsconsult. Ze heeft in dit consult veel vragen gesteld en het gedrag van Ruby en dat van ons geobserveerd. Het moet ook worden gezegd dat Ruby enorm druk en luidruchtig gedrag vertoont als er iemand van het gezinvertrekt. Ook dat heeft Marieke ‘meegenomen’ in haar observatie, waarvan ook een video-opname werd gemaakt.

Marieke legde al snel de vinger op de zere plek. Wij dachten dat Ruby dominant was en de baas wilde spelen. Dit was absoluut niet het geval, ze was alleen maar angstig en onzeker. Aan de hand van de eerder gemaakte video werd dit nog eens rustig aan ons uitgelegd.We hebben toen geleerd om de signalen die Ruby naar ons afgeeft goed te interpreteren, zodat ze niet onnodig in de aanval hoeft te gaan en er vertrouwen kan worden opgebouwd. Nu na een half jaar is de situatie erg verbeterd; Ruby is een stuk rustiger en vrolijker. Ze is nog wel eens angstig, maar bijt niet meer omdat wij weten hoe we met haar om moeten gaan. Ik weet niet hoe het ons zou zijn vergaan zonder de therapie van Marieke; waarschijnlijk was Ruby niet meer bij ons geweest! Omdat we elkaars signalen nu beter begrijpen, gaan we anders met elkaar om. Zo hoeven we ook niet meer ‘bang’ voor elkaar te zijn, waardoor het een stuk gezelliger wordt!

Locatie

Marieke van der Burgt
De Hemel 4
5465 RB Veghel – Zijtaart

Openingstijden

Alleen op afspraak

Neem contact op

Aangesloten bij

Erkend door