Agressie naar mensen

Zwieber is een ruwharige kruising van waarschijnlijk een Mechelse Herder en een Airdale Terriër. We weten dit niet zeker, omdat Zwieber is gevonden in de bossen. De dierenambulance heeft hem naar het dierenasiel in Uden gebracht. Daar heeft hij een tijdje gezeten.

Op gegeven moment stond er een foto van hem in de stadskrant. Ik zag hem en dacht meteen “dat is hem“ en ik ben nog dezelfde dag met mijn zoon gaan kijken. In het dierenasiel werden we vriendelijk ontvangen en we mochten al meteen een stukje met hem gaan lopen. We merkten meteen dat hij nog wat opvoeding moest krijgen, want hij trok enorm aan de riem. Na wat overleg met het thuisfront was Zwieber na een aantal dagen onze huisgenoot. We zijn meteen op cursus gegaan. Daar hebben we de basisbeginselen geleerd met behulp van de ‘clicker’. Het aan de riem naast je lopen is nog altijd wel lastig voor Zwieber, hij wil namelijk altijd voorop lopen. Na de castratie is Zwieber wat rustiger geworden en viel hij niet meer uit naar andere honden.

Het voorval

Zwieber had tijdens de wandeling op stokken geknaagd en had wat last van zijn maag. Hij was wat uit zijn doen, wilde niet eten en moest braken. We deden het maar wat rustig aan. ‘s Morgens was ik in de voortuin aan het werken, samen met mijn kleine buurkinderen. Zwieber loopt niet weg dus ik dacht die kan ook wel een beetje bij ons in de buurt lopen. Ik maak een praatje met de buurvrouw die met de fiets aan de hand langskwam. Toen ze weg wilde fietsen hapte Zwieber ineens in haar bovenbeen. We schrokken allemaal. Het leek of hij er zelf ook van schrok. Ik heb Zwieber meteen in de tuin gezet. De buurvrouw is naar de huisarts gegaan en heeft een tetanusvaccinatie gekregen. Ik heb meteen de dierenarts gebeld en verteld wat er was gebeurd. Zij verwees mij door naar Marieke van der Burgt. Ik heb Marieke gebeld en een afspraak gemaakt voor een huisconsult. Ik kreeg vooraf een uitgebreid anamneseformulier via de mail toegestuurd. Die heb ik ingevuld en teruggestuurd.

Het huisconsult

Marieke kwam bij ons thuis. We hebben het voorval met de buurvrouw besproken en Marieke gaf aan wat haar conclusie was. Zij gaf mij tips en oefeningen die ik met Zwieber kon doen om het vertoonde gedrag om te buigen naar acceptabel gedrag. Ik kreeg ook nog een schriftelijk verslag van haar bevindingen en adviezen. Heel fijn, want dan kun je het nog eens nalezen. Ik heb dit ook aan de buurvrouw laten lezen, zodat ze ook wist wat er met Zwieber aan de hand was en hoe we nu moesten gaan trainen.

We hebben na het consult nog enkele keren contact gehad. Ik heb de zorg die er besteed is aan Zwieber als heel fijn ervaren en ik ben heel blij dat hij niet meteen hoefde te worden ingeslapen, want dat wordt toch vaak gezegd.

Bedankt Marieke dat je ons hebt geholpen.

Groeten Mariline, Veghel

Locatie

Marieke van der Burgt
De Hemel 4
5465 RB Veghel – Zijtaart

Openingstijden

Alleen op afspraak

Neem contact op

Aangesloten bij

Erkend door